Matematik

Andengradsligning

25. august 2019 af TingtokTea - Niveau: B-niveau

Nogen som kan se om dette er korrekt? 

Vedhæftet fil: mathat.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2019 af mathon

                           \begin{array}{lllll} x=\frac{-1\mp \sqrt{9^2}}{2\cdot 10}\\\\ x=\frac{-1\mp 9}{20}=\left\{\begin{array}{lllll} -\frac{1}{2}\\ \frac{8}{20}=\frac{2}{5} \end{array}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2019 af ringstedLC

\begin{align*} \text{Diskriminanten}:d &= b^2-4ac \\d &= 1^2-4\cdot 10\cdot (-2) \\ d &= 81 \\ \text{Da diskriminanten er positiv, findes der...}:\\ x\neq\frac{-b\pm \sqrt{{\color{Red} D}}}{2a} \text{, men }x &= \frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a} \\ x=\frac{-1+ \sqrt{81}}{20}=\frac{-1+{\color{DarkGreen} 9}}{20}&\vee x=\frac{-1{\color{DarkGreen} - \sqrt{81}}}{20}=\frac{-1{\color{DarkGreen} -\, 9}}{20} \\ \end{align*}

Det er ikke særligt logisk at skrive "to løsninger", og så kun finde den ene.


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.