Matematik

Diffirentielregning

25. august 2019 af Thefysiker (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med denne type? 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2019 af SuneChr

Det er nu integralregning, men lad det nu ligge.
Den geometriske betydning af det bestemte integral er arealet af den punktmængde, som begrænses af
integrandens kurve, x-aksen og integrationsgrænserne.
Nu er f let tilgængelig, idet det er let at tælle hele og halve tern.
Man skal huske, at området, der ligger i [1 ; 5] , har et negativt areal.
Ja, så er det bare at gå på kvadratjagt.


Svar #2
25. august 2019 af Thefysiker (Slettet)

Kunne du evt. give mig et eksempel med den første


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2019 af SuneChr

a)   fra 5 til 6 er der 1/2  tern
      fra 6 til 7 er der 11/2 tern
      ........
      fra 8 til 9 er der  ....  tern
      ____________________
                                .....  tern
     ____________________


Svar #4
25. august 2019 af Thefysiker (Slettet)

Hvad er så svaret, er meget forvirret nu...


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2019 af janhaa

#4

Hvad er så svaret, er meget forvirret nu...

I=\int_5^t(x-5)\,dx=8\\ \\ \frac{x^2}{2}-5x|_5^t=8\\ \\ \frac{t^2}{2}-5t+4,5=0\\ t^2-10t+9=0\\ t>1, t=9

a)


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2019 af ringstedLC

#4: Funktionen har en stykkevis graf:

\begin{align*} f(5)=0 &=5+b\Leftrightarrow b=-5 \\ f(x) &= \left\{\begin{matrix}-x+1\;,\;x<3\\x-5\;,\;x\geq 3\end{matrix}\right. \end{align*}

a)

\begin{align*} f(x) &= \left\{\begin{matrix}-x+1\;,\;x<3\\x-5\;,\;x\geq 3\end{matrix}\right. \\ \int_{5}^{t_a} f(x)\,dx &= 8\;,\; t_a>5>3 \\ \text{Med CAS: Definer }f(x)&:= \\ \text{Definer }A&:=8 \\ beregn &\left (\int_{5}^{t_a} f(x)\,dx=A, \,t_a, \,t_a>5 \right )\rightarrow t_a=9 \\ \end{align*}

herefter ændres A og kriteriet for t, så det passer med de andre opgaver.


Skriv et svar til: Diffirentielregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.