Matematik

Kvadrat sætninger

27. august 2019 af KageSpiseren - Niveau: A-niveau

Halløj SP

Jeg sidder og struggler lidt med de her 2 kvadratsætninger.

Kan I hjælpe en studerende i nød?

På forhånd tak :D

Vedhæftet fil: udregn.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll} a)&(2x-1)(x+2)=2x\cdot x+2x\cdot 2-1\cdot x-1\cdot 2=2x^2+4x-x-2=2x^2+3x-2 \\\\ b)&\left (2b-1 \right )^2=(2b)^2-2\cdot (2b)\cdot 1+1^2=4b^2-4b+1 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2019 af Eksperimentalfysikeren

Der er ikke tale om kvadratsætninger.

b) kan omskrives ved hjælp af én afkvadratsætningerne, nemlig (x+y)2 = x2 - 2xy + y2, hvilket er gjort i #2.

a) har ikke noget at gøre med kvadratsætningerne. Den må klares på den mere primitive måde som i #2.


Svar #4
27. august 2019 af KageSpiseren

#3

Der er ikke tale om kvadratsætninger.

b) kan omskrives ved hjælp af én afkvadratsætningerne, nemlig (x+y)2 = x2 - 2xy + y2, hvilket er gjort i #2.

a) har ikke noget at gøre med kvadratsætningerne. Den må klares på den mere primitive måde som i #2.

min fejl du har ret det bare fordi læste ordet kvadratsætninger før jeg angav titel osv.


Skriv et svar til: Kvadrat sætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.