Matematik

Hjælp til opgave b - Binomialtest:)

01. september 2019 af Mie23234 - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe med opgaven?:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2019 af AMelev

a) Nulhypotese H0: Andelen af gule ærter er p =25% og andelen af grønne er 1 - p = 75%
Antal ærter n = ...
Forventede værdier: Antal gule: p·n = .... og antal grønne = (1- p)·n = ....

b) X = Antal gule ærter
Under H0 følger X binomialfordelingen b(n,p)
Testet er dobbeltsidet, da både for få og for mange gule ærter er kritisk for H0, så signifikansniveauet deles i 2½% til hver side.
Testresultat: X = 152, så hvis P(X ≤ 152) ≥ 2½% og P(X ≥ 152) ≥ 2½%, kan hypotesen ikke på baggrund af denne stikprøve forkastes, og Hendels lov må (indtil videre) accepteres.

Du kunne lige så godt have X = Antal grønne ærter og så p = 75% og lavet binomialtest på det - samme resultat.


Skriv et svar til: Hjælp til opgave b - Binomialtest:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.