Matematik

Tallene a og b

01. september 2019 af Alisa0710 - Niveau: B-niveau

Jeg skal have hjælp til vedhæftet opgave

Vedhæftet fil: Matopg.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2019 af StoreNord

Du skal lave potensiel regression i et regneark.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2019 af AMelev

Opdater lige din uddannelse, så den harmonerer med niveau.
Væn dig også til at oploade et billede - ikke alle kan læse Wordfiler.

Du skal benytte potensregression, som anført i #1. Hvordan, du konkret gør det, afhænger af dit CAS-værktøj.

Vedhæftet fil:Billede3.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2019 af mathon

                         \small \begin{array}{llllll} \textup{For }&M(x)=b\cdot x^a\\ \textup{g\ae lder:}\\&\frac{M_2}{M_1}=\frac{{x_2}^a}{{x_1}^a}=\left (\frac{x_2}{x_1} \right )^a\\\\ &\frac{M_1\cdot (1+r_y)}{M_1}=\left (\frac{x_1\cdot (1+r_x)}{x_1} \right )^a\\\\ &1+r_y=(1+r_x)^a \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2019 af mathon

                         \small \begin{array}{llllll} a)&y=31.62\cdot x^{0.5}\\\\ b)&1+r_y=1.50^{0.5}=1.22474\\\\ &r_y=\frac{p_y}{100}=0.22474\\\\ &p_y=22.5\% \\\\ &\textup{M vokser med 22.5}\%\textup{, n\aa r x vokser med 50}\% \end{array}


Skriv et svar til: Tallene a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.