Matematik

Matematik - funktioner

01. september 2019 af Kira988 - Niveau: C-niveau

Hej jeg har aldrig arbejdet med sådan funktioner, så ville høre om der nogle der evt. kunne hjælpe mig med at løse og forstå dem. Tak på forhånd!!!!

Vedhæftet fil: mat-2.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2019 af StoreNord

I opgave 2 finder du først f(2).
Det tal sætter du ind som x i g(x).

g(f(x)) læses som  g bolle f, og er en sammensat funktion.


Svar #2
01. september 2019 af Kira988

Hvordan sætter man det så sammen?


Svar #3
01. september 2019 af Kira988

#1

I opgave 2 finder du først f(2).
Det tal sætter du ind som x i g(x).

g(f(x)) læses som  g bolle f, og er en sammensat funktion.

Hvordan sætter man det så sammen?


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. september 2019 af ringstedLC

Tag selv et billede næste gang, - Tak!

\begin{align*} f(x) &= x+2\;,\;g(x)=\sqrt{x} \\ g\left (f(x) \right ) &= g(x+2) \\ &= \sqrt{x+2} \end{align*}


Svar #5
01. september 2019 af Kira988

#4

\begin{align*} f(x) &= x+2\;,\;g(x)=\sqrt{x} \\ g\left (f(x) \right ) &= g(x+2) \\ &= \sqrt{x+2} \end{align*}

Okay tak!!!!! 

kan du måske også hjælpe med nogle af de andre opgaver, er nemlig meget tidspresset med opgaverne


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2019 af ringstedLC

Selv tak, - og ikke før du opretter dem, - i nye tråde, - og så ingen Word filer.


Svar #7
02. september 2019 af Kira988

#6

Selv tak, - og ikke før du opretter dem, - i nye tråde, - og så ingen Word filer.

Skal jeg skrive dem op? 


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. september 2019 af SuneChr

.SP 020920190008.JPG

Vedhæftet fil:SP 020920190008.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #9
02. september 2019 af ringstedLC

Det er bedst, hvis du tager et godt billede af opgaven og vedhæfter det.

Word filer skal først downloades, mens billeder bare kan vises i browseren.


Svar #10
02. september 2019 af Kira988

Her er opg 2

Vedhæftet fil:fullsizeoutput_fa8.jpeg

Svar #11
02. september 2019 af Kira988

opg 3

Vedhæftet fil:fullsizeoutput_fa9.jpeg

Svar #12
02. september 2019 af Kira988

opg 4

Vedhæftet fil:fullsizeoutput_fa2.jpeg

Svar #13
02. september 2019 af Kira988

opg 5

Vedhæftet fil:fullsizeoutput_fa6.jpeg

Svar #14
02. september 2019 af Kira988

opg 6

Vedhæftet fil:fullsizeoutput_fa4.jpeg

Svar #15
02. september 2019 af Kira988

opg 7

Vedhæftet fil:fullsizeoutput_fa5.jpeg

Svar #16
02. september 2019 af Kira988

#9

Det er bedst, hvis du tager et godt billede af opgaven og vedhæfter det.

Word filer skal først downloades, mens billeder bare kan vises i browseren.

Sådan :))


Brugbart svar (1)

Svar #17
02. september 2019 af AMelev

Ja, bortset fra, at du bør oprette en ny tråd til hver opgave - ellers bliver det let noget rod.

Bestem f(1) ud fra f-tabellen og bestem derefter g(den fundne f-værdi) ud fra g-tabellen.


Brugbart svar (1)

Svar #18
02. september 2019 af AMelev


a) Indsæt de forskellige x-værdier i forskriften for f og beregn f(x)-værdierne

b) Beregn y = f(0), dvs. (0,y) er skæring med 2.aksen.
Løs ligningen f(x) = 0, dvs (x,0) er skæring med 1.aksen.

c) Indsæt 4x - 2 for f(x) og løs ligningen


Svar #19
02. september 2019 af Kira988

#18


a) Indsæt de forskellige x-værdier i forskriften for f og beregn f(x)-værdierne

b) Beregn y = f(0), dvs. (0,y) er skæring med 2.aksen.
Løs ligningen f(x) = 0, dvs (x,0) er skæring med 1.aksen.

c) Indsæt 4x - 2 for f(x) og løs ligningen

Tak!!!


Brugbart svar (1)

Svar #20
02. september 2019 af AMelev


a)
Da x er antal "lejedage", fortæller 12x, at det koster 12 euro pr dag. De 15 euro skal betales uanset antal dage, så det er startgebyr, lejegebyr, reservationsgebyr, eller hvad man kan finde på at kalde det.

b) Løs ligningen f(x) = 150.


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.