Matematik

indekstal og procent

02. september 2019 af hng90210 - Niveau: B-niveau

hvordan omregner jeg disse tal til procent og indekstal? Det er til en samfundsfagsopgave. Meget gerne i excel:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2019 af AMelev

Det kommer jo helt an på, hvad du vil udtrykke som procent af hvad, og hvilket basisår, du vil regne indekstallene ud fra.

p som procent af q er p/q, som omregnes til % ved at flytte decimaltegnet 2 pladser til højre, fx udgør de ufaglærte 25.7% af alle beskæftigede i 2007, da \frac{693}{2698}=0.257 og 0.257 = 25.7%.

Indekstal = "Værdi i aktuelt år"/"Værdi i basisår" · 100

Hvis du vil have anvisninger til formlerne i Excel, må du uploade data i en Excelfil - jeg gider ikke taste det hele ind.


Skriv et svar til: indekstal og procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.