Matematik

ligninger med brøker

02. september 2019 af maria362 - Niveau: B-niveau

jeg har fået lidt hjælp fra nogle mennesker med at løse disse to stykker, men jeg må vel bare erkende at det ikke er den korrekte løsning jeg kommer til at finde. Jeg har siddet med det i godt flere timer, så er der måske nogle søder mennesker som vil beskrive hvordan man løser dem, og en slags step-by-step så jeg kan lære det? 

mange tak for jeres tid, billedet af stykkerne er i kommentaren.


Svar #1
02. september 2019 af maria362

stykkerne


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. september 2019 af StoreNord

d:
\\\sqrt{2x-1}=2\Rightarrow \\2x-1=4\Rightarrow \\2x=5\Rightarrow \\x=2.5


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2019 af StoreNord

c:
Se selv her:
Skærmbillede fra 2019-09-02 21-40-32.png


Svar #4
02. september 2019 af maria362

#3

c:
Se selv her:
Skærmbillede fra 2019-09-02 21-40-32.png

tak, jeg skal skrive stykket op med mellemregninger da vi ikke må bruge værktøjer


Svar #5
02. september 2019 af maria362

#2

d:
\\\sqrt{2x-1}=2\Rightarrow \\2x-1=4\Rightarrow \\2x=5\Rightarrow \\x=2.5

1000 tak


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. september 2019 af Dennis329324 (Slettet)

d) Den omvendte funktion til kvadratroden er, at opløfte i den anden rod. Det gør du på begge sider, så lægger du "1" til på begge sider (omvendte regneoperation til, at subtrahere, er at addere. Den omvendte regneoperation til, at gange er, at dividere (2 er ganget på x) så du divderer med 2 på begge sider :) 


Svar #7
02. september 2019 af maria362

#6

d) Den omvendte funktion til kvadratroden er, at opløfte i den anden rod. Det gør du på begge sider, så lægger du "1" til på begge sider (omvendte regneoperation til, at subtrahere, er at addere. Den omvendte regneoperation til, at gange er, at dividere (2 er ganget på x) så du divderer med 2 på begge sider :) 

mange tak :) 


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. september 2019 af StoreNord

\\\frac{2x-3}{x^{2}+1}=0\Rightarrow 2x-3=0\Rightarrow 2x=3\Rightarrow x=1.5


Svar #9
02. september 2019 af maria362

#8

\\\frac{2x-3}{x^{2}+1}=0\Rightarrow 2x-3=0\Rightarrow 2x=3\Rightarrow x=1.5

1000 tak for din tid og tålmodighed. Det betyder meget :)


Skriv et svar til: ligninger med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.