Matematik

Kontinuertet

03. september 2019 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude 

Jeg har en opgave, hvor jeg skal bestemme konstanten a, således at funktionen er kontinuert i x=2, og kan sku ikke lige gennemskue hvordan den skal løses, nogle der kan give et hint?  

(se funktionen i vedhæftet fil) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2019 af mathon

Grafen er sammenhængende i (2,3·2-4):

                            \small \small \begin{array}{lrcl}\textup{dvs:}& -\frac{1}{2}\cdot 2^2+a&=&3\cdot 2-4\\\\ &-2+a&=&2\\\\ &a&=&4 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2019 af StoreNord

Beregn f2(2).
f1(2) skal være det samme. Hvad skal a så være?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2019 af ringstedLC

Når f skal være kontinuert, må funktionsværdien være den samme i intervalgrænsen.

\begin{align*} -\tfrac{1}{2}x^2+a &= 3x-4 \end{align*}


Svar #5
03. september 2019 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet)

Mange tak for jeres svar, det hjalp virkelig meget 


Skriv et svar til: Kontinuertet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.