Matematik

Reducer

04. september 2019 af MAYA15 - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har denne opggave, som jeg har lidt svært ved at løse.

Er der nogen som ved, hvordan jeg reducere dette.

10 * a * b^5 : 5 * a * b^2

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2019 af PeterValberg

Er det sådan, opgaven ser ud?

\frac{10\cdot a\cdot b^5}{5\cdot a\cdot b^2}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
04. september 2019 af MAYA15

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2019 af PeterValberg

I så fald, kan du gøre det således:

\frac{10\cdot a\cdot b^5}{5\cdot a\cdot b^2}={\color{Red} \frac{10}{5}}\cdot{\color{Blue} \frac{a}{a}}\cdot\frac{b^5}{b^2}={\color{Red} 2}\cdot {\color{Blue} 1}\cdot b^{5-2}=2b^3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.