Matematik

parabler

05. september 2019 af Jessielorentsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan finder jeg definitionsmængden af en parbel som har forskiften f(x)=3x^2+6x+1, og som kun er defineret i 1. kvadrant?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2019 af PeterValberg

Sorry, der var jeg lige hurtig nok...
Du er nødt til at bestemme parablens rødder, hvis der nogen, for de x-værdier,
der ligger imellem, er ikke med i definitionsmængden, da parablen
i dette interval ligger under x-aksen, - altså i fjerde kvadrant
Så definitionsmængden må være de positive reelle tal undtaget
de værdier for x, der ligger mellem rødderne (rødderne inkl.)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2019 af PeterValberg

Dm(f)=\mathbb{R}^+

eller

Dm(f)=\,]0;\infty[

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.