Matematik

Diffrention

06. september 2019 af Markus12312 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan nogle svare mig på om jeg har løst opgaven korekt. 

En funktion f er givet ved forskriften

f (x) = ln(x)⋅ (5x4 + 2).

a) Bestem f '(1)

jeg har fået det til at give 2+ ln(x)*20x^3 

kan dette passe?


Svar #1
06. september 2019 af Markus12312 (Slettet)

Undskyld, jeg får f'(1)=7, kan dette passe?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2019 af mathon

                        \small \begin{array}{llllll} f(x)&=&\ln(x)\cdot (5x^4+2)\\\\ f{\, }'(x))&=&x^{-1}\cdot (5x^4+2)+\ln(x)\cdot 20x^3\\\\ f{\, }'(1))&=&1^{-1}\cdot (5\cdot 1^4+2)+\ln(1)\cdot 20\cdot 1^3\\\\ f{\, }'(1))&=&1\cdot 7+0\cdot 20\cdot 1\\\\ f{\, }'(1))&=&7 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2019 af AMelev

#0 Væn dig til at tjekke med dit CAS-værktøj. Det er ikke bare lovligt, men også anbefalelsesværdigt, når  det ikke er i eksamenssituationen.

#0

jeg har fået det til at give 2+ ln(x)*20x^3 

Hvad er det, du har fået til at give ovenstående?
Husk altid at angive, hvad det er, du bestemmer.


Skriv et svar til: Diffrention

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.