Matematik

Skalarprodukt

08. september 2019 af mikkel1232 - Niveau: B-niveau

Hej. hvordan kan man udregne dette skalarprodukt:

(\binom{-1}{2}+\binom{4}{-3}) \bullet (\binom{4}{-3}\binom{-1}{2})

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2019 af StoreNord

Adder først leddene første faktor.
Multiplicer så faktorerne i anden hoved-faktor.
Beregn så skalarproduktet.        Men hør: "sidste faktor er jo slet ikke en vektor"


Svar #2
08. september 2019 af mikkel1232

Ups her er lige en rettelse:

det rigtige regnestykke er:

(\binom{-1}{2}+\binom{4}{-3}) \bullet (\binom{4}{-3}-\binom{-1}{2})


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2019 af StoreNord

\left ( \binom{-1}{2}+\binom{4}{-3} \right )\bullet \left ( \binom{4}{-3}-\binom{-1}{2} \right )=\binom{3}{-1}\bullet\binom{5}{-5}=15+5=20


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2019 af mathon

                     \begin{array}{lllllllll} \left ( \begin{pmatrix} -1\\2 \end{pmatrix}+\begin{pmatrix} 4\\-3 \end{pmatrix} \right )\cdot \left ( \begin{pmatrix} 4\\-3 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} -1\\2 \end{pmatrix} \right )\\\\ \begin{pmatrix} 3\\-1 \end{pmatrix} \cdot \begin{pmatrix} 5\\-5 \end{pmatrix}=3\cdot 5+(-1)\cdot (-5)=15+5=20 \end{array}


Skriv et svar til: Skalarprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.