Matematik

Monotoniforhold

08. september 2019 af AmiraKh - Niveau: B-niveau

Hej, er der en sød stjæl herinde som kan hjælpe mig med at lave en foretegnsanalyse og beskrive monotoniforhold?

Jeg har prøvet mig frem og mangler hjælp :)

Opgaven er vedhæftet som fil 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2019 af AMelev

            

Du bør også lægge dit forsøg op, så vi bedre kan vurdere, hvor der er problemer.

Fortegnsanalyse:
Bestem h(x)
Løs ligningen h(x) = 0
Indsæt x-værdier på hver side af nulpunkterne i h(x) for at bestemme fortegn for h, eller udnyt, at grafen for h er en parabel med grenene nedad.

Monotoniforhold:
Bestem h'(x)
Løs ligningen h'(x) = 0
Indsæt x-værdier på hver side af nulpunkterne i h'(x) for at bestemme fortegn for h'
Udnyt, at h er voksende, når h' er positiv og aftagende, når h' er negativ


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2019 af mathon

                  \small \small \begin{array}{lllll} h(x)=18x-\left ( 0.01x^2+5x+2000 \right )\\\\ h(x)=- 0.01x^2+13x-2000\\\\ h{\, }'(x) =-0.02x+13\\\\ h{\, }'(x)= -0.02x+13=0\\\\ 0.02x=13\\\\ x=\frac{13}{0.02}=650 \end{array}


Svar #3
09. september 2019 af AmiraKh

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.