Kemi

stofmængdekoncentration

08. september 2019 af Sammyjskj - Niveau: B-niveau

Jeg er lidt forvirret omkring hvorvidt jeg skal plusse FeSO4's stofmængde med H2O's, da jeg arbejder med krystalvand.

Opgaven lydes således: 

Stoffet FeSO4*7H2O(s) anvendes til at lave 500mL 0,250M FeSO4(aq)
A) Beregn massen af FeSO4*7H2O(s), som skal anvendes til at lave opløsningen:

Jeg har indtil videre gjort dette, men er forvirret hvordan jeg skal fortsætte til at finde massen:
n=c*v
n=0,5L*0,250M=0,125
n(FeSO4)=0,125mol
n(H2O)=0,125mol*7=0,875mol

Skal jeg nu plusse de 2 stofmængder eller finde hver deres masse og derefter plusse?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2019 af mathon

          \small \begin{array}{lllll} n_{FeSO_4}=V\cdot c=\left ( 0.5\; L \right )\cdot \left ( 0.250\; \frac{mol}{L} \right )=0.125\; mol\\\\ m_{FeSO_4*7H_2O}=\left ( 0.125\; mol \right )\cdot \textup{SUM}(\left \{ 151.91+7\cdot 18.015 \right \})\frac{g}{mol} \end{array}


Svar #2
08. september 2019 af Sammyjskj

Tak for svar, men hvor kommer de 151,91 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2019 af mathon

\small \textup{Vandfrit }FeSO_4\textup{ har molmassen }151.91\; \tfrac{g}{mol}


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2019 af mathon

          \small \begin{array}{lllll} n_{FeSO_4}=V\cdot c=\left ( 0.5\; L \right )\cdot \left ( 0.250\; \frac{mol}{L} \right )=0.125\; mol\\\\ m_{FeSO_4*7H_2O}=\left ( 0.125\; mol \right )\cdot\left ( 278.015 \; \frac{g}{mol}\right )=34.75\; g \end{array}


Skriv et svar til: stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.