Matematik

Sandsynlighed

09. september 2019 af SofieAmalieJensen - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg ville spørge on nogle kunne hjælpe mig med den sidste del i vedhæftet opgave, som lyder "Bestem sandsynligheden for, at eksperimentet alle 5 gange resulterer i samme værdi for X". Da sandsynlighederne for de stokastiske værdier 1, 2 og 3 er forskellige, vil svaret til opgaven da ikke være en samlet sandsynlighed? Eller er det noget helt andet man skal have fat i for at bestemme den samlede sandsynlighed?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2019 af AMelev

Jeg tror, du har fat i det.
H: alle 5 gange resulterer i samme X-værdi, dvs. 5 1'ere eller 5 2'ere eller 5 3'ere

Enten-eller: Plus
P(H) = P( 5 1'ere) + P(5 2'ere) + P(5 3'ere) = \left ( \frac{3}{8} \right )^5+\left ( \frac{4}{8} \right )^5+\left ( \frac{1}{8} \right )^5=.....


Svar #2
10. september 2019 af SofieAmalieJensen

#1

Jeg tror, du har fat i det.
H: alle 5 gange resulterer i samme X-værdi, dvs. 5 1'ere eller 5 2'ere eller 5 3'ere

Enten-eller: Plus
P(H) = P( 5 1'ere) + P(5 2'ere) + P(5 3'ere) = \left ( \frac{3}{8} \right )^5+\left ( \frac{4}{8} \right )^5+\left ( \frac{1}{8} \right )^5=.....

Okay super, tusind tak for hjælpen:-)


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.