Matematik

procent regning

10. september 2019 af KageSpiseren - Niveau: 9. klasse

Hej SP

Nogen der ved hvordan man løser denne opgave:

Et par jeans koster 500kr efter 40% rabat. Hvad kostede jeansne før rabat?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2019 af peter lind

(100-0,4)x = 500


Svar #2
10. september 2019 af KageSpiseren

Altså jeg lavede basal hovederegning og fik 200. altså de kostede 700 kr før. Er det rigtigt


Svar #3
10. september 2019 af KageSpiseren

.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2019 af peter lind

0,6*700 = 420


Svar #5
10. september 2019 af KageSpiseren

ja og 0,5*700=350


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2019 af ringstedLC

#2: Ups, - skal være (1 - 0.4) · x = 500

\begin{align*} Pris_{f\o r} &= \frac{Pris_{nu}\cdot 100}{100-rabat_{\%}}=\;?\text{ kr.} \\ Pris_{f\o r} &= \frac{500\cdot 100}{100-40}=\;?\text{ kr.} \end{align*}


Svar #7
10. september 2019 af KageSpiseren

833


Skriv et svar til: procent regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.