Matematik

Potensfunktion

11. september 2019 af Mads256 - Niveau: A-niveau

Har vedhæftet en fil. Ved ikke hvordan man bestemme h og s, i f(x)=h * x^-s


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2019 af mathon

Løser to ligninger med to ubekendte 

            \small \small solve\left ( \left \{\begin{matrix} \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! y_1=h\cdot x_1{^{-s}}\\ \qquad \qquad \qquad \qquad \left, \{h,s \right \}\\ \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! y_2=h\cdot x_2{^{-s}} \end{matrix} \right . \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Hvis det er den opgave med Facebook-følgere, så skal du gå ind i Excel og lave en kolonne med x-værdierne og en kolonne med y-værdierne:

1  99998356

2  88918423

3  77521717

osv.

og lav så en potensregression. Så får du forskriften hvor du kan aflæse h og s.


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.