Matematik

Værdimængde

11. september 2019 af Jepp5220 - Niveau: A-niveau

Værdimængden for f(x) = x-y

Kan regne mig frem til at definitionsmængden er R, da vi kan lade y = 0, x=R, men gælder det samme for værdimængden, eller hvordan udregner jeg dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2019 af AMelev

Hvad er y? Er det en konstant, en variabel uafhængig af x eller ....?


Svar #2
11. september 2019 af Jepp5220

Skal finde værdimængden for

f: R^2->R givet ved at f(x,y)=x-y


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2019 af AMelev

OK, nu giver opgaven mening, men definitionsmængden er forkert.

f er en funktion RxR = R→ R, så Dm(f) ⊆ R2.
Uanset hvilke reelle tal x og y, du vælger, kan du beregne differensen x - y. Der er altså ingen begrænsninger på hverken x eller y, så Dm(f) = R2.

Din ide med at sætte y = 0 kan du til gengæld bruge til at argumentere for, at Vm(f) = R, idet alle reelle tal dermed er værdi for mindst et talpar (x,y) i Dm(f).


Skriv et svar til: Værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.