Matematik

periodisk

12. september 2019 af sajana - Niveau: Universitet/Videregående

Antag at f er periodisk med periodisk a, dvs f(z+a)=f(z). Vis at a= 2*pi*n

Hvordan gør jeg det

desuden er f(z)= sin(sin(z))


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2019 af peter lind

sin(z) er periodisk med perioden 2π så f(g(sin(z+2π)) = f(g(sin(z))


Svar #2
12. september 2019 af sajana

hvad er g i denne tilfælde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2019 af peter lind

sinus funktionen


Svar #4
12. september 2019 af sajana

hvordan viser man så at a=2*pi*n?


Brugbart svar (2)

Svar #5
12. september 2019 af peter lind

se #1


Svar #6
12. september 2019 af sajana

kan man ikke vise det ved at indsætte z=0 og z=pi/2 og dermed bruge at sin(a)=p*pi?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2019 af peter lind

Nej. Det viser kun at det stemmer for de to værdier


Skriv et svar til: periodisk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.