Matematik

Ligning

12. september 2019 af Blithe - Niveau: A-niveau

Hvordan løser man denne ligning, hvor b skal isoleres?

D=\frac{6*a}{pi*b^2}*c

Har prøvet med dette:

D=\frac{6*a}{pi*b^2}*c

D*pi*b^2=6ac

b^2=\frac{6ac}{D*pi}

b=(\frac{6ac}{D*pi})^(0,5)

...Og så ved jeg ikke om jeg kan reducere det yderligere (kunne ikke finde kvadratrodtegnet, så opløftede i 0,5 istedet)


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2019 af peter lind

Du kan ikke reducere det yderigere


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. september 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Der er to løsninger

b2 = 6ac/(D*π)  <=>

b = ±√( 6ac/(D*π) )


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.