Matematik

Stålrør

14. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan skal den her regnes ud? vh Christian

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2019 af ringstedLC

Konstruer højden hB i B, der har længden 6 m, og du har fire retvinklede trekanter, hver med to kendte sider.


Svar #2
14. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

Hvordan stilles formlem så op? vh Christian 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2019 af ringstedLC


Svar #4
14. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

Sådan her c 6m i anden + 5m a i anden + b 5m i anden = 85meter


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2019 af StoreNord

Højden fra B deler den midterste trekant i 2 retvinkelde trekanter med højden 6 og grundlinjen 2,5.

Højden deler også den ydre trekant i 2 retvinklede trekanter med højden 6 og grundlinjen 7,5.

Du skal finde hypotenuserne ved hjælp af Pythagoras.

Svar #4 er forkert!


Svar #6
14. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

0,5*6*2,5 = 7,5 = 90-7,5 = 82,5 meter B sådan her tænker jeg det skal være?


Svar #7
14. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

Jeg ved Hypotenuse er altid 90grader


Svar #8
14. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

6 i anden + 2,5 i anden 42,25 - 90 = 47,75


Svar #9
14. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

6 i anden + 7,5 i anden = 92,25 


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. september 2019 af StoreNord

2 lange hypotenuser plus 2 korte + de 3 grundlinjer.

2×√(36+7,5²)+2×√(36+2,5²)+3×5 = 47,209372712


Svar #11
14. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

Og det er resultatet af den der trekant?


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. september 2019 af StoreNord

Ja. Det var den samlede rørlængde i meter.


Svar #13
14. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

Hvad er det for et tegn du bruger der

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #14
14. september 2019 af StoreNord

Det er et kvadrodstegn. Indeni er summen af kateternes kvadrater.


Svar #15
14. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

Okay du sikker på der ikke bare skal stå 47,20 i stedet for alle de tal der


Svar #16
14. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

Har aldrig rigtige forstået hvad det her skal betyde, man de to andre ved jeg godt.

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #17
14. september 2019 af StoreNord

2 decimaler er godt nok. Jeg kopierede bare set hele. Men husk korrekt afrunding!

Fremgangsmåden er den måde man går frem, beskrevet med ord og sætninger. Lidt som i #5.
 


Svar #18
14. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

Lad os sige du havde den her opgave, hvad vil du så skrive her.

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #19
15. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

Lad os sige du havde den her opgave, hvad vil du så skrive her.


Svar #20
15. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

Har jeg så gjort det rigtige her med fremgangsmåde vh Christian


Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.