Matematik

HJÆLP til Integralregning

14. september 2019 af lorinos - Niveau: A-niveau

Hej, jeg ved godt hvordan man kan finde forskriften for en stamfunktion, der går gennem et punkt men ikke to punkter.

Håber at der er nogle der kan hjælpe. 

Vedhæftet fil: Skærmbillede (565).png

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2019 af ringstedLC

Benyt at P giver integrationskonstanten og at du med Q kan beregne a.


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. september 2019 af mathon

                    \small \begin{array}{llll} F(x)=\frac{a}{3}x^3+x^2-4x+k\\\\ F(0)=4=k\\\\ F(x)=\frac{a}{3}x^3+x^2-4x+4\\\\ F(1)=3=\frac{a}{3}\cdot 1^3+1^2-4\cdot 1+4\\\\ a=6\\\\ F(x)=2x^3+x^2-4x+4 \end{array}


Svar #3
15. september 2019 af lorinos

mange taak for hjælpen 


Skriv et svar til: HJÆLP til Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.