Matematik

Halvcirkel

15. september 2019 af helpn - Niveau: B-niveau

Vi er givet funktionen:

f(x) = 0,009374x^3 − 0,3219x^2 + 2,391x + 17,92       1 ≤ x ≤ 25 

Samt at en halvcirkel kan beskrives med ligningen:

(x-18)^2+(y-16)^2=3,5^2        y≤12

Spg 1: Bestem forskriften for funktionen d(x), x ∈ [14,5; 21], der beskriver afstanden fra ?? til cirklens centrum.

Spg 2: Hvor tæt kommer gokartens bane på banden i intervallet [14,5; 21], når den følger grafen for f?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{llll} \textup{en \textbf{del} af nedre halvcirkel}&y=16-\sqrt{12.25-\left ( x-18 \right )^2}\quad\wedge \quad y\leq 12 \end{array}


Svar #2
15. september 2019 af helpn

Er det svaret til Spg. 1 eller hvad har du fundet der?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2019 af StoreNord

Mathon har svaret på Spg 1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2019 af mathon

opdateret #1:

\small \small \small \begin{array}{llll} \textup{en \textbf{del} af nedre halvcirkel}&y=16-\sqrt{12.25-\left ( x-18 \right )^2}\quad\wedge \quad 12.5\leq y\leq 12 \end{array}


Svar #5
15. september 2019 af helpn

Hvordan er du kommet hjem til det?


Svar #6
15. september 2019 af helpn

Og hvad med spørgsmål 2?


Skriv et svar til: Halvcirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.