Matematik

Differentialregning

16. september 2019 af Blithe - Niveau: A-niveau
Er det rigtigt differentieret
f(x) =-x^-1
f'(x)=x^-2

g(x)=e
g'(x)=e^x

????



Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2019 af Mathias7878

Hvis

f(x) = x^{-1}

så er 

f'(x) = -x^{-2}

Hvis

g(x) = e^x

så er

g'(x) = e^x

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. september 2019 af ringstedLC

\begin{align*} f(x)=-x^{-1} &= -1\cdot x^{-1} \\ f'(x) &= -1\cdot (-1)\cdot x^{-1-1} \\ f'(x) &= (-1)\cdot (-1)\cdot x^{-1-1}=x^{-2}=\frac{1}{x^2} \\\\ g(x) &= e \text{ (er en konstant)} \\ g'(x) &= 0 \end{align*}


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.