Kemi

HJÆLP til fældningsreaktioner

17. september 2019 af Nilo20 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Fældningsreaktioner som jeg skal lave til ionreaktionsskema og stofreaktionsskema kan i hjælpe mig det er vigtigt jeg skal bruge det til mit projekt i kemi.

Det er de fire fældningsreaktiner: 

1. Nal  og AgNo3

2.AgNo3 og Na3 Po4

3. Na3Po4 og Ca(No3)2

4. Ca(NO3)2 og  K2SO4 

De skal skrives i ionreaktionsskemaet og stofreaktionsskemaet. 

og gerne forklaring hvis muligt. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2019 af janhaa

1. AgI (s)

2. Ag3PO4 (s)

3. Ca3(PO4)2 (s)

4. CaSO4 (s)


Svar #2
17. september 2019 af Nilo20 (Slettet)

Jeg har også brug for stofreaktionerne

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2019 af mathon

             \small \small \begin{array}{llllllllll} 1.&NaI\, _{\textit{(aq)}}&+&AgNO_3\, _{\textit{(aq)}}&\longrightarrow&AgI\, _{\textit{(s)}}&+& NaNO_3\, _{\textit{(aq)}}\\\\ 2.&3\, AgNO_3\, _{\textit{(aq)}}&+&Na_3PO_4\, _{\textit{(aq)}}&\longrightarrow&Ag_3PO_4\, _{\textit{(s)}}&+& 3\, NaNO_3\, _{\textit{(aq)}}\\\\ 3.& 2\, Na_3PO_4\, _{\textit{(aq)}}&+&3\, Ca\left (NO_3 \right )_2\, _{\textit{(aq)}}&\longrightarrow&Ca_3\left (PO_4 \right )_2\, _{\textit{(s)}}&+& 6\, NaNO_3\, _{\textit{(aq)}}\\\\ 4.& Ca\left (NO_3 \right )_2\, _{\textit{(aq)}}&+&K_2SO_4\, _{\textit{(aq)}}&\longrightarrow&CaSO_4\, _{\textit{(s)}}&+&2\, KNO_3\, _{\textit{(aq)}} \end{array}


Skriv et svar til: HJÆLP til fældningsreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.