Kemi

Reaktionsligninger

17. september 2019 af vSilleBieber (Slettet) - Niveau: A-niveau

En der kan hjælpe mig med at afstemme disse to reaktionsligninger?

Zn(g) + 2 O2(g) ----> [Zn(OH)4]2- 

[Cu(NH3)4]2+ + CN- ----> [Cu(CN)2]- + NH3 + OCN- (Basisk væske)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2019 af mathon

           \small \small \begin{array}{lllllllllllllll} 2\, Zn\; +\; O_2\; +\; 4\, OH^-\; +\; 2\, H_2O\; \longrightarrow\; 2\,\left [Zn(OH)_4 \right ]^{2-}\\\\\\\\ 2\, \left [ Cu\left (NH_3 \right )_4 \right ]^{2+}\; +\; 5\, CN^-\; +\; 2\, OH^-\; \longrightarrow \; 2\, \left [ Cu(CN)_2 \right ]^-\; +\; 8\, NH_3\; +\; OCN^- \; +\; H_2O \end{array}


Svar #2
18. september 2019 af vSilleBieber (Slettet)

#1 Er der mulighed for, at du vil vise, hvordan du har løst nr. 2?????

Skriv et svar til: Reaktionsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.