Matematik

Bestem forskrift for f

18. september 2019 af Nico0803 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hejsa.
Jeg sidder med en opgave, jeg bare ikke kan løse.
Opgaven lyder: En lineær funktion f har hældningskoefficienten 3. Grafen for f går igennem punktet (-1,10). Bestem en forskrift for f.
Håber der er en der kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \textup{her kan punkt-h\ae ldningsformlen}\\ \textup{anvendes:}&y-y_o=a\cdot (x-x_o) \\\\ \textup{dvs.}&y-10=3\cdot \left ( x-(-1) \right )\\\\ &y-10=3(x+1)\\\\ &y=3x+3+10\\\\ &y=3x+13 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2019 af peter lind

En ligning med hældnngen a gennem punktet (x0, y0) har ligningen y-y0 = a(x-x0)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2019 af StoreNord

Skærmbillede fra 2019-09-18 19-51-36.png


Skriv et svar til: Bestem forskrift for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.