Kemi
Ligevægt..
18. september 2019 af
GadertX
-
Niveau: C-niveau
Et problem ved bilmotorer er, at de danner nitrogenoxid, NO. Dette sker ved reaktionen mellem luften dioxygen og dinitrogen - altså uafhængigt af den forbrændingen af benzin. Reaktionen er:
Reaktionen forløber altså her fra højre mod venstre
For reaktionen har man følgende ligevægtskonstanter
Kc (1500°C) = 1*104
Kc (298°C) = 3*1020
A) Beregn ligevægtskoncentrationen af NO ved de to temperaturer, hvis man starter med 0,1mol af hver af N2 og O2 i et volumen på 2,0 liter.
B)Forklar hvorfor man udstyrer biler med en katalysator for at afhjælpe problemet med NO i udstødningsgassen.
C) Hvad sker der med ligevægten, hvis volumenet af ligevægtsblandingen reduceres til halvdelen af det oprindelige?
Reaktionen forløber altså her fra højre mod venstre
For reaktionen har man følgende ligevægtskonstanter
Kc (1500°C) = 1*104
Kc (298°C) = 3*1020
A) Beregn ligevægtskoncentrationen af NO ved de to temperaturer, hvis man starter med 0,1mol af hver af N2 og O2 i et volumen på 2,0 liter.
B)Forklar hvorfor man udstyrer biler med en katalysator for at afhjælpe problemet med NO i udstødningsgassen.
C) Hvad sker der med ligevægten, hvis volumenet af ligevægtsblandingen reduceres til halvdelen af det oprindelige?
Skriv et svar til: Ligevægt..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
