Matematik

Isolering af variabel i anden

20. september 2019 af William23 - Niveau: B-niveau

Jeg skal isolere mit r i denne formel:

l · r^2 + p = q

Nogle der kan forklare mig hvordan man gør?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2019 af mathon

                    \small \begin{array}{lrll} &I\cdot r^2+p&=&q\\\\ &I\cdot r^2&=&p-q\\\\ &r^2&=&\frac{p-q}{I} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. september 2019 af SuneChr

|r|=\sqrt{\frac{q-p}{l}}
Først er l\cdot r^{2} isoleret
Derefter er der divideret med l på begge sider
Til sidst uddrages kvadratroden, idet man husker numerisktegnet.


Skriv et svar til: Isolering af variabel i anden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.