Matematik

Er det begge punkter eller en af dem?

21. september 2019 af KageSpiseren - Niveau: A-niveau

Hej SP

Er lidt i tvivl om det kun en af punkterne eller begge men jeg prøver alligevel og opgaven lyder sårn her:

Beregn forskriften for de lineære funktioner, hvis grafer går igennem følgende punkter:

a)  (−1,20) og (8,7)

a)= f(x)=1.44x+21.44. den skærer så igennem -1,20, men ikke gennem 8,7.

b)  (−4,2) og (8,5)

b)=g(x)=0.25x+3, den skærer så igennem begge punkter

c)  (0,5;−5,2) og (8,5;1,2)

c)=h(x)= 0.8x,-5.6. den skærer så igennem 8.5,1.2, men ikke 0.5,-5.2.

Så er det rigtigt det jeg har gjort?

Eller mangler jeg et eller andet?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2019 af mathon

                      \begin{array}{lllll} a)&f(x)=-\frac{13}{9}x+\frac{167}{9}&\textup{med eksakte koefficienter}\\\\ b)&g(x)=\frac{1}{4}x+3=0.25x+3\\\\ c)&h(x)=\frac{4}{5}x-\frac{28}{5}=0.8x-5.6 \end{array}


Svar #2
21. september 2019 af KageSpiseren

#1

                      \begin{array}{lllll} a)&f(x)=-\frac{13}{9}x+\frac{167}{9}&\textup{med eksakte koefficienter}\\\\ b)&g(x)=\frac{1}{4}x+3=0.25x+3\\\\ c)&h(x)=\frac{4}{5}x-\frac{28}{5}=0.8x-5.6 \end{array}

Så har jeg gjort det rigtigt eller hvad mangler jeg?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. september 2019 af ringstedLC

a) Din graf skærer som nævnt kun det ene punkt og er derfor forkert. Uendeligt mange grafer skærer ét punkt, men kun én skærer to punkter. Brug din metode fra b).

b) OK.

c) Delvis samme svar som til a), men kun delvist, da grafen faktisk skærer begge punkter. Regn efter.


Svar #4
21. september 2019 af KageSpiseren

#3

a) Din graf skærer som nævnt kun det ene punkt og er derfor forkert. Uendeligt mange grafer skærer ét punkt, men kun én skærer to punkter. Brug din metode fra b).

b) OK.

c) Delvis samme svar som til a), men kun delvist, da grafen faktisk skærer begge punkter. Regn efter.

For søren. Kan godt se det nu. Sikke en fejl.


Skriv et svar til: Er det begge punkter eller en af dem?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.