Matematik

Skæring mellem linjer

22. september 2019 af Limido (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder fast i en opgave, så håber i kan hjælpe.

Opgaven lyder:

Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem mellem l og m

l: y=4x-5

m: -2x+y=1

*Tænker jeg måske skal lave dem om til enten linjens ligning eller parameterfremstillingen, men ved ikke hvordan.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2019 af mathon

Skæriing kræver:
                                      4x-y= 5
                                     -2x+y=1         addér ligningerne ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2019 af ringstedLC

Det er linjernes ligning, bare ikke på samme form, så du har to ligninger med to ubekendte. Omskriv m og sæt dem lig hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2019 af mathon

kontrolberegning:
                                 \small \textup{solve}\left ( \left\{\begin{array}{llll} y=4x-5\\&,\left \{ x,y \right \} \\ -2x+y=1 \end{array}\right. \right )


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. september 2019 af mathon

eller:   
             \small \begin{array}{lllll} I\textup{:}&y=4x-5\\ II\textup{:}&-2x+y=1&\textup{I inds\ae ttes i II}\\\\ II\textup{:}&-2x+4x-5=1\\\\ &2x=6\\\\ &x=3&\textup{som indsat i I giver}\\\\ &y=4\cdot 3-5 \end{array}


Svar #5
22. september 2019 af Limido (Slettet)

Okay tak, det giver mening


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2019 af mathon

             4x - 5 = 2x + 1


Svar #7
22. september 2019 af Limido (Slettet)

Svar #4, så svaret til opgaven er, at de skærer hinanden i koordinatsættet (3,7)?


Brugbart svar (1)

Svar #8
22. september 2019 af mathon

    Ja.


Skriv et svar til: Skæring mellem linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.