Kemi

Strukturformler

23. september 2019 af marielinge - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2019 af Soeffi


Svar #2
23. september 2019 af marielinge

..?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2019 af Soeffi

#0. (Du kan ikke finde strukturformel kun bruttoformlen)...

Der gælder følgende for grundstof X i en formelenhed af et stof:

masseprocent af X = (antal X)·(molmasse af X)/(molmasse af stof).

Dette kan skrives: mX-% = aX·MX/M ⇒ aX = (mX-%)·M/MX

Man får nu for grundstofferne i stoffet:

aC = (mC-%)·M/MC = 0.5200·277,19/12,0107 = 12,0

aH = (mH-%)·M/MH = 0,0655·277,19/1,00784 = 18,0

aCl = (mCl-%)·M/MCl = 0,2558·277,19/35,453 = 2,00

aN = (mN-%)·M/MN = 0,1011·277,19/14,0067 = 2,00

aO = (mO-%)·M/MO = 0,0577·277,19/15,999 = 1,00

Hvis man kigger på molekylet, så kan man se, at der er 8 C, 9 H, 2 Cl, 2 N og 1 O ud over R. Dvs. at R må bestå af 12 - 8 = 4 C og 18 - 9 = 9 H.


Svar #4
23. september 2019 af marielinge

tak!


Skriv et svar til: Strukturformler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.