Matematik

N=N(t)

24. september 2019 af matematikkkkkk (Slettet) - Niveau: A-niveau

i eksempel 241 i grundbogen undersøgtes en model for antallet N=N(t) af insekter i et afgrænset område, hvor fugle spiser insekterne. modellen er givet ved differentialligningen dN/dt=0,231*N-70.000, hvor tiden t er målt i uger.

løs ligningen 0,231*N-70.000=0. løsningen kaldes Nk.

hvordan løser jeg denne opg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2019 af mathon

                        \small \begin{array}{lllll} \frac{\mathrm{d} N}{\mathrm{d} t}=0.231\cdot N-70\, 000=0\\\\ 0.231\cdot N=70\,000 \\\\ N_k=\frac{70\, 000}{0.231}=303\, 030 \end{array}  


Skriv et svar til: N=N(t)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.