Matematik

En funktion F er bestemt ved

24. september 2019 af LarsSD (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion er bestemt ved:

F(x)=x^2-4x

Grafen for F er en parabel

Vis, at parablen skærer førsteaksen i X=0 og i x = 4

Skitser prablen i et passende koordinatsystem

Jeg fatter zero af hvad forskellen på "vis" og "skitser"

Hvem kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2019 af peter lind

Du skal simpelthen lave en graf for funktionen


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. september 2019 af mathon

"Vis" er beregningsmæssigt:

                                             \small \begin{array}{lllll} &f(x)=x^2-4x=x(x-4)\\\\\textup{nulpunkter:}&x(x-4)=0\qquad x=\left\{\begin{matrix} 0\\4 \end{matrix}\right.\\\\ &f(x)=(x-2)^2+(-2)\\\\ \textup{toppunkt i}&(2,-2)\qquad\textup{grenene opad} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. september 2019 af SuneChr

Forskellen på skitsér og vis:

   skitsér   indtegn parablen i et koordinatsystem,
   vis         ved at løse  x2 - 4x = 0  viser du, at den skitserede graf skærer x-aksen
                svarende til rødderne i 2.grads ligningen.

Vær konsekvent med typografien af den variable x, som overalt skrives med lille x.        


Skriv et svar til: En funktion F er bestemt ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.