Kemi

Afstemme reaktionsskema

26. september 2019 af carolinesvanee - Niveau: C-niveau

Hej jeg ved godt hvordan man afstemmer et reaktionsskema, men forstår ik med de her tilstandsformer:

Opgaven lyder:

I de tilfælde hvor du ser bundfald, opskriv det tilhørende afstemte reaktiosskema med tilstandsformer.

Vi skulle blande de her to salte sammen:

Calcium nitrat = Ca2+  og Natrium sulfat = Na+S2- 

Så skulle vi bytte om ionerne således

Calcium sulfat = Ca2+S2-  og Natrium nitrat = Na+NO3- 

De danner bundfald og det er calcium sultfat som danner bundfaldes, men hvordan skal jeg afstemme i reaktionsskema dem?...

Opgaven skal aflevres om et par dage, håber virkelig i kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. september 2019 af mathon

                 \small \small \begin{array}{llll} Ca(NO_3)_2\, _{\textit{(aq)}}\; +\; Na_2SO_4\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \; CaSO_4\, _{\textit{(s)}}\; +\; 2\, NaNO_3\, _{\textit{(aq)}} \end{array}


Svar #2
27. september 2019 af carolinesvanee

mange tak


Svar #3
29. september 2019 af carolinesvanee

Kan du også hjælpe mig med denne? 

Jern(III)nitrat og kaliumphosphat

hvor jeg skal gøre præcis det samme


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2019 af mathon

                 \small \small \small \begin{array}{llll} Fe(NO_3)_3\, _{\textit{(aq)}}\; +\; K_3PO_4\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \; FePO_4\, _{\textit{(s)}}\; +\; 3\, KNO_3\, _{\textit{(aq)}} \end{array}


Skriv et svar til: Afstemme reaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.