Matematik

eksponentielfunktion

01. oktober 2019 af MAYA15 - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har denne opgave for i matematik, men er lidt i tvivl om, hvordan jeg beregner a. 

Er der nogle, som kan hjælpe mig med at løse den :-)


Funktionen f er givet ved 
f(x) = b * a^x , 
Det oplyses, at grafen for f skærer i andenaksen i punktet p(0,4) og at f(2) = 36 
Bestem tallene a og b 

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2019 af mathon

                                 \small \small \begin{array}{lllll} &f(x)=y=b\cdot a^x\\\\ &4=b\cdot a^0=b\\\\ &f(x)=4\cdot a^x\\\\ &36=4\cdot a^2\\\\ &9=a^2\\\\ &a=3&\left (a=-3\textup{ er oftest ikke relevant} \right )\\\\ &f(x)=4\cdot 3^x \end{array}


Skriv et svar til: eksponentielfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.