Matematik

Linære funktioner og ligninger

01. oktober 2019 af Remilys - Niveau: C-niveau

Hej allesammen, 

Jeg har en opgave i matematik der lyder følgende: 

I denne opgave skal du undersøge funktionen f(x) = 3x -2. 

A) Beregn f(7) 

=> f(7) = 3*7-2

=> f(7) = 19 

B) Løs ligningen f(x) = 7

=> 7 =3x-2 

=>  2+7 = 3x 

=> 9 = 3x

=> 9/3 = x 

=> 3 = x 

C) Tegn grafen for f(x) og brug grafeb til at undersøge om du regnede rigtigt i a) og b). 

Som i kan se har jeg regnede A) og B) ud. Men hvordan regner jeg C) ud? Er ikke så god til matematik, så det ville være rart hvis i kunne give en meget simpel forklaring på hvordan jeg løser opgave C). 

Tak på forhånd! :))


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2019 af Mathias7878

Jeg kan først og fremmest sige, at du har regnet A) og B) rigtigt, så du er da ikke så dårlig til matematik, som du tror :-)

C) Start med at tegne grafen for f(x) i dit matematik program. At beregne f(7) betyder, grafisk set, at du tegner en ret linje x = 7 og aflæser den tilhørende f(x)/og eller y værdi ved skæringspunktet. At løse ligningen f(x) = 7 betyder, grafisk set, at du skal aflæse den tilhørende x-værdi ved skæringspunktet mellem din rette linje y = 7 og din funktion f(x) = 3x-2.

- - -

 

 


Svar #2
01. oktober 2019 af Remilys

Mange tak! :))


Skriv et svar til: Linære funktioner og ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.