Matematik

Cosinus, sinus og tangens

05. oktober 2019 af mariestuart - Niveau: 9. klasse

Hej SP!
Jeg har fået denne tabel, som jeg skal udfylde, men jeg kan ikke forstå, hvornår man skal bruge hvad - cosinus, sinus eller tangens. 

På forhånd tak. 

Vedhæftet fil: SP.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2019 af janhaa

sinus law and cosine law


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. oktober 2019 af ringstedLC

I retvinklet trekant gælder:

\begin{align*} \sin(A) &= \frac{a}{\text{Hyp.}(c)}\;,\;\cos(A)=\frac{b}{\text{Hyp.}(c)}\;,\;\tan(A)=\frac{a}{b} \\ \text{Trekant I}&: \\ \sin(A) &= \frac{a}{c}\Rightarrow c=\frac{a}{\sin(A)}\Rightarrow c=\;? \\ \cos(A) &= \frac{b}{c}\Rightarrow b=\cos(A)\cdot c\Rightarrow b=\;?\text{ (husk: Enhed)} \\ \text{eller}: \tan(A) &= \frac{a}{b}\Rightarrow b=\frac{a}{\tan(A)}\Rightarrow b=\;? \\ \text{Trekant II}&: \\ \text{Samme kendte v\ae rdier}&\Rightarrow \text{samme metode.} \\ \text{Trekant III}&: \\ \text{Andre kendte v\ae rdier}&\Rightarrow \text{samme metode, men brugt for disse.} \end{align*}


Svar #3
05. oktober 2019 af mariestuart

Tak for hjælpen, jeg fandt ud af det. 


Skriv et svar til: Cosinus, sinus og tangens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.