Matematik

Hvor meget grus?

05. oktober 2019 af Josefine000 - Niveau: 10. klasse

Hej. Har brug for hjælp til en matematik opgave. Nogen der kan forklare mig, hvordan jeg skal gøre det??

På en terasse der er 102,9cm2 skal lægges 15 cm grus. Hver sæk grus indeholder 0,6 cmhvordan regner jeg ud hvor mange sække der skal bruges??


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2019 af AMelev

Først beregner du rumfanget (cm3) V af gruslaget.

Kald antal sække x
De x sække indeholder 0.6x cm3 grus, og det indhold skal svare til dit behov V
0.6x = V
Løs ligningen mht. x.

Tjek lige oplysningen om sækkenes indhold. Står der virkelig 0.6 cm3
?Og er arealet af terrassen virkelig godt 100
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. oktober 2019 af ringstedLC

Hvis terrassens areal er 102.9 cm2 (det er en meget lille terrasse på ca. 10·10 cm) og laget af grus skal være 15 cm dybt, fås et rumfang på:

\begin{align*} \text{Areal}:A &= 102.9\text{ cm}^2 \\ \text{Rumfang}: R &= d_{\,grus}\cdot A \\ R &= 15\cdot 102.9\;\left (cm\cdot cm^2=cm^3 \right )=\:?\text{ cm}^3 \\ \text{Antal s\ae kke} &= \frac{R}{R_{s\ae k}} \\ &= \frac{R}{0.6}\;\left ( \frac{cm^3}{cm^3}=1 \right )=\;?\text{ s\ae kke (afrundes opad til helt antal)}\end{align*}

Men når du måske har læst/skrevet forkert så terrasen er 102.9 m2 og en sæk grus indeholder 0.6 m3 fås et rumfang på:

\begin{align*} \text{Areal}:A &= 102.9\text{ m}^2 \\ \text{Rumfang}: R &= d_{\,grus}\cdot A \\ R &= {\color{Red} 0.15}\cdot 102.9\;\left ({\color{Red} m}\cdot m^2=m^3 \right )=\:?\text{ m}^3 \\ \text{Antal s\ae kke} &= \frac{R}{R_{s\ae k}} \\ &= \frac{R}{0.6}\;\left ( \frac{m^3}{m^3}=1 \right )=\;?\text{ s\ae kke (afrundes opad til helt antal)}\end{align*}


Skriv et svar til: Hvor meget grus?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.