Matematik

Sandsynlighedsregning

06. oktober 2019 af helpn - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Er der en der kan hjælpe med følgende opgaver vedr. sandsynlighedsteori? Gerne med forklaringer :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2019 af AMelev

N: ny bil   E: ældre bil   O: Gammel bil
P(N) = 65%, P(E) = 25%, P(O) = 1 - (P(N) + P(E)) = 10%
F: Betydelig fejl                      \overline{F}: Ikke betydelig fejl: 
P(F|N) = 15%, P(F|E) = 25%, P(F|O) = 85%

*1 Sandsynlighed for ikke bet. fejl hos ny bil: P(\overline{F}|N)=1-P(F|N) = ....
*2 Sandsynlighed for ny bil med ingen bet. fejl: P(N\cap \overline{F})=P(\overline{F}|N)\cdot P(N) = ....
*3 Sandsynlighed for betydelig fejl: P(F) = P(F|N)·P(N) + P(F|E)·P(E) + P(F|O)·P(O) = ...
?*4 Sandsynlighed for at en bil med bet. fejl er ny: P(N|F) =\frac{N\cap F}{P(F)} =\frac{P(F|N)\cdot P(N)}{P(F)}
*5 Jeg er ikke elt sikker på, at jeg forstår spørgsmålet, men
      N og F er uafhængige ⇔ P(N|F) = P(N) ⇔ P(N\cap F)=P(N)\cdot P(F)

I *2, *3 og *4 benyttes Bayes formel (formler)


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.