Fysik

Elektrolyse

07. oktober 2019 af Susannehp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en opgave der lyder følgende:

Ved elektrolyse kan man spalte vand til dihydrogen H_2 og dioxygen 0_2

2H_20 -> 2H_2 + 0_2

Vi forestiller os, at processen foregår ved standartbetingelserne, og at der omdannes 1 mol vand. Massen af 1 mol vand er ca.18 g

Jeg har besvaret i opgave a+b at der bliver dannet 2 mol dihydrogen og 1 mol dioxygen. Nu sidder jeg fast i spørgsmål c som beder mig om at beregne den samlede volumen af den mængde dihydrogen og dioxygen, der dannes i processen.

Er der nogen der kan give en forklaring af hvordan det udregnes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2019 af Zagoria (Slettet)

I mol H2O  ( 18.02 gram) bliver kun til 1 mol H2 + .5 mol O2

Ved 20 º C og 1 atmosfære fylder et mol af en gasart 24.1 L

som volumenet af H2 + O2  bliver 1.5 · 24.1 L = 36.15 L


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2019 af mathon

Der dannes 1.5 mol gas ved fællestrykket 1.01325 bar og fællestemperaturen 298.15 K

                \small \small \small \small \small \begin{array}{llll} &p\cdot V=n\cdot R\cdot T\\\\ & V_{\textup{samlet}}=\frac{n\cdot R\cdot T}{p}\\\\ &V_{\textup{samlet}}=\frac{(1.5\; mol)\cdot \left (0.083145\; \frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( 298.15 \right )K}{1.01325\; bar }=36.70\; L \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2019 af Zagoria (Slettet)

#1

I mol H2O  ( 18.02 gram) bliver kun til 1 mol H2 + .5 mol O2

Ved 20 º C og 1 atmosfære fylder et mol af en gasart 24.1 L

som volumenet af H2 + O2  bliver 1.5 · 24.1 L = 36.15 L

               
               Volumenet når trykket er 1 atmosfære og temperaturen er 20 º C

               p · V = n · R · T

                    V = ( n · R · T ) / 1

                    V = 1.5 · .082057 . ( 273.15 + 20 )

                    V = 36 .08 Liter

                   R = .0820574587 L. atm / K-1 / mol-1

                  Værdien for R , Kan du finde på Wikipedia. søg på:  Idealgasligningen


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2019 af Eksperimentalfysikeren

#0

Du har regnet ud, at der dannes 2 mol brint og 1 mol ilt, mend dertil er der omdannet 2 mol vand.


Skriv et svar til: Elektrolyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.