Matematik

Normalfordeling

07. oktober 2019 af EC2511 - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe?

Et firma producerer kattemad i poser. Vægten af poserne med kattemad er normalfordelt
med middelværdien 5 kg og spredningen 0,11 kg.


a) En bestemt pose med kattemad fra firmaet vejer 4,85 kg. Afgør, om vægten af denne
pose er et normalt udfald.

Firmaet producerer også kattemad i større poser. Firmaet oplyser, at vægten af disse poser
er normalfordelt med middelværdien 10 kg. Desuden oplyses, at 10 % af poserne vejer
mindre end 9.8kg.

b) Bestem spredningen for vægten af disse poser.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2019 af peter lind

a) Det må være en fejl. Man kan ikke ud fra de data se om det er en normalfordeling

benyt at P{ (X-μ)/σ <  x}  <0,10 er normalfordelt med middelværdien 1 og spredning 1


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. oktober 2019 af AMelev

a) X = Vægt af kattemad i lille pose               X ~ N(μ,σ) = N(5,0.11)
95% Normalområdet er [μ-1.96·σ,μ+1.96·σ] = .....
Undersøg, om 4.85 ligger i normalområdet.

b) Y = Vægt af kattemad i stor pose               Y ~ N(μ,σ) = N(10,σ)
Løs ligningen P(Y< 9.8) = 10% mht. σ


Svar #3
11. oktober 2019 af EC2511

#2

a) X = Vægt af kattemad i lille pose               X ~ N(μ,σ) = N(5,0.11)
95% Normalområdet er [μ-1.96·σ,μ+1.96·σ] = .....
Undersøg, om 4.85 ligger i normalområdet.

b) Y = Vægt af kattemad i stor pose               Y ~ N(μ,σ) = N(10,σ)
Løs ligningen P(Y< 9.8) = 10% mht. σ

Hej

Jeg får står ikke helt b. Ved ikke hvordan jeg skal regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2019 af AMelev

Nu ved jeg jo ikke hvilket CAS-værktøj, du benytter,  men måske kan du løse ligningen direkte - det kan man fx i TI-Nspire.

Ellers kan du prøve dig frem med forskellige σ-værdier, til du opnår, at P(Y ≤ 9.8) =P(Y\leq 9.8)=\Phi (\frac{9.8-10}{\sigma })=0.10


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2020 af SofieAmalieJensen

#4

Nu ved jeg jo ikke hvilket CAS-værktøj, du benytter,  men måske kan du løse ligningen direkte - det kan man fx i TI-Nspire.

Ellers kan du prøve dig frem med forskellige σ-værdier, til du opnår, at P(Y ≤ 9.8) =P(Y\leq 9.8)=\Phi (\frac{9.8-10}{\sigma })=0.10

Hej, hvordan bruger man normalfordelingsapproximation til opgave b)? man har vel ikke nogen antalsparameter n?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2020 af peter lind

se #1 og #4


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. april 2020 af AMelev

#5 Der er ikke tale om en normalfordelingsapproximation til binomialfordelingen.
Se #2.


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. november 2024 af Mrfoks

Hvordan kan man udregne opgave b i maple


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. november 2024 af M2023

#8. Nedenfor er opgaven løst i Geogebra. Du skriver middelværdi = 10 og P(X < 9,8) = _. Du vælger et tilfældigt tal som spredning. Hvis P(X < 9,8) bliver større end 0,1, så gør man spredningen mindre, indtil man rammer P(X < 9,8) = 0,100 eller så tæt, man kan komme på 0,1.

Vedhæftet fil:spredning.png

Skriv et svar til: Normalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.