Fysik

Gasser og tryk

07. oktober 2019 af Susannehp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude, jeg undrer mig lidt på følgende opgave:

En gas har et volumen på 63 mL og temperaturen -56 grader celcius. Antag, at trykket holdes konstant, og at temperaturen ændres til -20 grader celcius. 

Beregn, hvor stort gassens volumen bliver

Håber i kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2019 af peter lind

Brug Boyle-Mariottes lov P*V/T = konstant


Svar #2
07. oktober 2019 af Susannehp (Slettet)

Tak Peter, skal jeg så antage at trykket er 1 atm?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2019 af peter lind

Det kan være 1 atm, 2atm, ½atm eller andet. Bare det er konstant


Svar #4
07. oktober 2019 af Susannehp (Slettet)

Ser det her rigtigt ud?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2019 af peter lind

Det er rigtig; men for besværligt

P*V/T = P0*V0/T0 = P1*V1/T0 og dermed

P1*V1 = P0*V0*T1//T0 <=> V1= V0*T1//T0


Svar #6
07. oktober 2019 af Susannehp (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2019 af ringstedLC

\begin{align*} P\cdot \tfrac{V}{T} &= k\;,\;T\text{ i }^{\circ}\text{\,K (Kelvin)} \\ \tfrac{V}{T} &= \tfrac{k}{P}\;,\;\tfrac{k}{P}\text{ er en konstant} \\ \tfrac{63}{-56\;+\,273.15} &= \tfrac{k}{P}= \tfrac{V_{-20^{\circ}}}{-20+273.15} \\ V_{-20^{\circ}} &=63\cdot \tfrac{-20+273.15}{-56\;+\,273.15} \end{align*}


Skriv et svar til: Gasser og tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.