Matematik
Matematik opgave - find ligning til tangentens punkt
En som kan hjælpe med denne opgave?
Både A og B. Tusind tak!
Svar #2
10. oktober 2019 af AMelev
Mig bekendt hører emnet differentialregning ikke til på C-niveau, så jeg henviser til den officielle formelsamling til B-niveau.

a) Se side 23 (121)
b) Fra a) kender du nu ligningen for den fælles tangent, som altså er tangent både f-grafen i (1,f(1)) og for g-grafen i punktet (1,g(1)) = (1,f(1))
Det giver dig to oplysninger f(1) = g(1) og g'(1) = a (=f '(1)).
Indsæt i de to ligninger og løs dem mht. b og c.
Svar #3
10. oktober 2019 af Elninoo
Er lidt i tvivl om hvad jeg skal putte ind i mine x værdier - har gjort dette?
Svar #5
10. oktober 2019 af AMelev
Kig lige ordentligt efter i formelsamlingen. Du har vist glemt at kigge på den tilhørende figur til venstre?
Der står: "Ligning for tangenten .... i P(x0,f(x0))". Du har (1,f(1)) Hvad er så x0?
x og y er dine variable, så de skal ikke værdisættes. Ligningen for tangenten skal jo have formen y = ...x + ...
Skriv et svar til: Matematik opgave - find ligning til tangentens punkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
