Matematik
differentialsregning
hej alle
kan ikke løse den vedhæftede fils ligning
der står at: f(x)= x*ln(x), x>0 i P (1,0)
spørgsmål:
vil denne ligning differenteret ikke altid give = 0 ?
og er x_0 værdien = 1?
hvordan løser jeg denne ligning, det er vigtigt fordi jeg skal finde funktionens tangent
Svar #2
10. oktober 2019 af AMelev

Det er uklart, hvad opgaven går ud på. Skal du bestemme en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,0)?
Hvis ja, så er x0 = 1 og f(x0) = 0
Hvilen ligning er det, du vil løse?
Svar #3
10. oktober 2019 af fridalun
#2
Det er uklart, hvad opgaven går ud på. Skal du bestemme en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,0)?
Hvis ja, så er x0 = 1 og f(x0) = 0Hvilen ligning er det, du vil løse?
opgaven går ud på at bestemme en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,0)
funktionen er givet ved f(x)=x*ln(x), x>0
Svar #5
10. oktober 2019 af fridalun
hvordan regnede du x_0 = 1 fordi når jeg gør det får jeg nemlig 0, har du evt en mellemregning?
Svar #6
10. oktober 2019 af Mathias7878
Når man bliver bedt om at finde tangentens ligning i et punkt P, så er
dvs. du skal altså ikke udregne x_0, da dette allerede er opgivet.
Skriv et svar til: differentialsregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
