Matematik

Hjælp til spørgsmål A.

10. oktober 2019 af martinier - Niveau: A-niveau

Hejsa

Behøver lidt hjælp til denne opgave, spørgsmål A (se vedhæftet fil) som jeg ikke ved hvordan jeg skal løse.

Nogen der kan hjælpe?

Vh. Martin.

Vedhæftet fil: Opgave 4.8.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2019 af Pyrros

Til opgave 1 kan du opstille et ligningssystem og løse for t:

\{t^2, t^5 - t\} = {1, 0}\implies t_1=-1\land t_2=1

Du kan desuden tegne det i Geogebra vha. kommandoen Kurve(t², t5 - t, t, -2, 2) hvorved ovenstående resultatet let kan bekræftes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2019 af AMelev

           
a) skrevet lidt anderledes end i #1
\vec{r}(t)=\binom{x(t)}{y(t)}=\binom{t^2}{t^5-t}
\vec{r}(t)=\binom{1}{0}\Leftrightarrow \binom{t^2}{t^5-t}=\binom{1}{0}\Leftrightarrow t^2=1\wedge t^5-t=0

t^2=1\Leftrightarrow t=\pm 1, som indsat i y(t) giver 0, så t1 = -1 og t2 = 1 (eller omvendt)
 

b) \vec{r}\, '(t)=\binom{x'(t)}{y'(t)}=\binom{....}{....}

\widehat{\vec{r}}(t)=\widehat{\binom{x(t)}{y(t)}}=\binom{....}{....} 
Indsæt i integralformlen og beregn
Se evt. STX-formelsamling side 12 (57) og side 11 (50)
 


Svar #3
11. oktober 2019 af martinier

Hejsa igen, 

Har et lille problem med spørgsmål B 

Nspire siger at der er en dimensionsfejl, men kan ikke se hvad det er jeg har gjort forkert. Nogen der kan se hvad jeg har gjort forkert? (Se vedhæftet fil).


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2019 af AMelev


Det er et skalarprodukt af de to vektorer. Desuden har du ikke tværvektoren helt rigtig (- mangler) på 1.koordinaten.
I Nspire dotP([2t;5t^4-1],[-(t^5-t);t^2])


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2019 af SuneChr

Jeg får
T = 16/21     


Skriv et svar til: Hjælp til spørgsmål A.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.