Matematik

Hjælp til lineære funktioner :D

11. oktober 2019 af Ladora (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg har en opgave i matematik, som jeg ikke forstår. Det er lineære funktioner. Hjælp ville værdsættes meget :D

Opgave:

Hvordan findes funktionsværdien f(x0)? Hvordan løses ligningen f(x) = y0? Med x0 og y0 menes bestemte tal. Vis ud fra et eksempel med en egen funktion og egne tal.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2019 af mathon

                  \small \begin{array}{llll} &f(x_o)=a\cdot x_o+b\\\\ \textup{eks}&f(x)=3x+2\\\\ x_o=4&f(4)=3\cdot 4+2=14 \end{array}


Svar #2
11. oktober 2019 af Ladora (Slettet)

Tak :D Hvordan løses ligningen f(x) = y0? - hvad menes der med y0? :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2019 af mathon

                 \small \begin{array}{llll} &f(x_o)=a\cdot x_o+b=y_o\\\\ &x_o=\frac{y_o-b}{a}\\\\ \textup{eks.}&f(x)=3x+2\\\\ y_o=8&x_o=\frac{8-2}{3}=2 \end{array}


Svar #4
11. oktober 2019 af Ladora (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Hjælp til lineære funktioner :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.