Matematik

hjælp til mat

13. oktober 2019 af privat2e (Slettet) - Niveau: B-niveau

søger hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2019 af Mathias7878

a) Når der står at du skal bestemme

  \small (f \circ g)(2)

betyder det egentlig blot

  \small \small (f \circ g)(2) = f(g(2)) = \ ?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2019 af Mathias7878

b)

Hvis du f.eks. har to funktioner

  \small f(x) = x+2

og

  \small g(x) = x^2-1

så er

  \small (f\circ g)(x) = f(g(x)) = 2+x^2-1 = x^2+1

og

  \small (g\circ f)(x) = g(f(x)) = (x+2)^2-1 = x^2+2^2+4x-1 = x^2+4x+3

Så kan du prøve selv med overnævnte fremgangsmåden på dine to funktioner f(x) og g(x) :) 

- - -

 

 


Skriv et svar til: hjælp til mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.