Psykologi

har brug for hjælp kan ikke forstå det. Men har prøvet

17. oktober 2019 af 14049126 - Niveau: C-niveau

Som jeg forstod ud fra det der står nedenunder , at eksternalisering  bruges i narrative terapi , hvor tanken er at adskille problemet og mennesket fra hiananden. Det sker igennem sproget. forstå ikke hvordan. er kommet i stå 

Eksternalisering spiller en afgørende rolle i dekonstruktionen af dominerende fortællinger i narrativ terapi. Eksternalisering handler om, at mennesker ikke ligestilles med fortællingen om dem. Vi er altid mere, end der kan fortælles om os. Eksternalisering formår at adskille personen og problemet og i denne sproglige adskillelse opstår muligheden for at øjne egne færdigheder og værdier i relation til vanskelighederne. Centralt i ethvert menneskes liv er denne persons værdier. Værdier er den betydning, som vi tillægger ting i livet. Et menneskes centrale værdier skabes i opvæksten og udvikles gennem hele livet. Narrativ terapi ønsker at synliggøre det, som betyder noget for et menneske og at bidrage til, at det bliver muligt at leve tættere på disse værdier. Det vil sige at gøre de handlinger, som en person finder vigtige og nødvendige.


Svar #1
17. oktober 2019 af 14049126

håber nogen vil hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. oktober 2019 af mathon

Eksternalisering formår at adskille "historien om" en person dvs den den fortælling, som andre har skabt om personen, men som personen i alt for høj grad selv har accepteret og som hæmmer personen i at realisere de værdier, der betyder noget for personen.


Skriv et svar til: har brug for hjælp kan ikke forstå det. Men har prøvet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.